Ταξιδεύουμε στο 8ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων

“Είμαστε στην πολύ ευχάριστη θέση να σας ανακοινώνουμε ότι η ταινία σας θα προβληθεί στο 8ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων, που θα πραγματοποιηθεί από τις 21 έως τις 31 Οκτωβρίου 2020.”

Έτσι ξεκινά η επιστολή των διοργανωτών του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων προς την εταιρία παραγωγής Gullwing για την ταινία της σειράς ιστορικών ντοκιμαντέρ “Στα Φτερά του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου”.

Από την μέχρι τώρα πορεία, τόσο η σειρά, όσο και η ταινία έγινε αποδεκτή με ενθουσιασμό από το κοινό αλλά και από τους διοργανωτές των φεστιβάλ όπου δηλώθηκε η συμμετοχή της.
Αγαπήθηκε από τους λάτρεις του είδους, τους ειδικούς σε ιστορικά θέματα και από το κοινό που έχει σχετικό ενδιαφέρον. 
Οι άγνωστες ιστορίες και το ιδιαίτερο θέμα για τις αεροπορικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα, κατά την διάρκεια του Α Παγκοσμίου Πολέμου,  που ανέπτυξε ο Ιστορικός Ερευνητής και σεναριογράφος Πασχάλης Παλαβούζης τοποθετούν το έργο ως μοναδικής ιστορικής αξίας, αφού για πρώτη φορά έρχονται στο φως της δημοσιότητας τεκμήρια και άγνωστες ιστορίες ανθρώπων που έδρασαν εκείνη την εποχή στην Ελλάδα.

Η τηλεοπτική προβολή από το COSMOTE HISTORY της πλατφόρμας COSMOTE TV (που είναι και ο συμπαραγωγός), συμβάλλουν  στην διάδοση της ιστορίας και στην προβολή των τόπων αναφοράς ( Καβάλα, Δράμα, Ξάνθη, Θάσος, Λήμνος, Βρασνά) καθώς, όπως είναι γνωστό, η ιστορία μπορεί να γίνει όχημα και για την τουριστική προώθηση του τόπου μας, αρκεί να γίνει αντιληπτό από τους ιθύνοντες που πρέπει να δουν και να “αρπάξουν” την ευκαιρία για να την εκμεταλλευτούν προς όφελος της κοινωνίας. 

Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων:

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων / Chania Film Festival (CFF) είναι ένα διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου που γίνεται στα Χανιά της Κρήτης. Μια διοργάνωση που γρήγορα έγινε θεσμός. Με ένα πλούσιο πρόγραμμα ταινιών, με διεθνείς συνεργασίες, με την παρουσία πολλών δημιουργών, με πολλές παράλληλες εκδηλώσεις όλο τον χρόνο. Με αναγνώριση και αποδοχή!
Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων στην Εκπαίδευση / CFF Edu αποτελεί συστατικό μέρος του Φεστιβάλ. Ειδικές προβολές, εργαστήρια και πολλές εκπαιδευτικές δράσεις, που απευθύνονται σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα, συνθέτουν το τμήμα. Το CFF είναι ένας τόπος συνάντησης ταινιών μυθοπλασίας, ντοκιμαντέρ, animation για μικρούς και μεγάλους.

Μια γιορτή της 7ης τέχνης. Τόπος συνάντησης πολιτισμού!

www.chaniafilmfestival.com

Share This

Copy Link to Clipboard

Copy