Ο σκηνοθέτης της ιστορικής σειράς ντοκιμαντέρ 'Στα Φτερά του Α' Παγκόσμιου Πολέμου' Δημήτης Χατζημαλλής

Best Documentary από το Athens Marathon International Festival

Τιμητική διάκριση για το «Καλύτερο Ντοκιμαντέρ» απέσπασε ο Καβαλιώτης σκηνοθέτης Δημήτρης Χατζημαλλής, για την ταινία «Στα Φτερά του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου» (Wings of the Great War), στο φετινό Athens Marathon International Film Festival.

Πρόκειται για ένα ντοκιμαντέρ παραγωγής της καβαλιώτικης εταιρίας Gullwing productions, του Γιώργου Κάσδαγλη. Εκτός από ταινία, υπάρχει και η εκτενής εκδοχή, με μια σειρά ντοκιμαντέρ 5 επεισοδίων που προβλήθηκε στο Cosmote History και είναι ενταγμένο στην ταινιοθήκη των on demand υπηρεσιών της Cosmote TV.

Το ντοκιμαντέρ παρουσιάζει άγνωστες στο ευρύ κοινό πτυχές της ιστορίας του «Μεγάλου Πολέμου» και λεπτομέρειες για τη συμμετοχή των αεροδρομίων της Θάσου, της Δράμας, της Ξάνθης, της Λήμνου κ.α.

Πολλές συμμετοχές στο φετινό φεστιβάλ

Το φετινό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου «Μαραθώνιος Ταινιών Αθηνών» πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά λόγω των ειδικών συνθηκών που δημιούργησε η υγειονομική κρίση του Covid19. Κατατέθηκαν συνολικά ταινίες από 327 σκηνοθέτες και παραγωγούς από τις οποίες επιλέχτηκαν 159 και προβλήθηκαν διαδικτυακά οι μισές περίπου από αυτές.

Η ταινία που σκηνοθέτησε ο Δημήτρης Χατζημαλλής, πέρα από την Εύφημο Μνεία που απέσπασε από την κριτική επιτροπή, είχε εξαιρετικές επιδόσεις και στις προτιμήσεις του κοινού. Κατά την διαδικτυακή ψηφοφορία, το «Wings of Great War» αποτέλεσε μια από τις ταινίες με τις περισσότερες ψήφους, αποδεικνύοντας ότι και τα ντοκιμαντέρ μπορεί να έχουν εμπορική απήχηση.

Ποιος είναι ο Δημήτρης Χατζημαλλής

Ο Δημήτρης Χατζημαλλής γεννήθηκε στη Γερμανία και μεγάλωσε στην Ελευθερούπολη. Σπούδασε τηλεόραση και κινηματογράφο στη Θεσσαλονίκη, όπου και εργάστηκε για αρκετά χρόνια.

Έχει συνεργαστεί με τηλεοπτικούς σταθμούς πανελλαδικής εμβέλειας και με διεθνή δορυφορικά δίκτυα, σε τηλεοπτικές παραγωγές και μεταδόσεις αλλά και στην ειδησεογραφία. Τα τελευταία χρόνια εργάζεται σε τηλεοπτικούς σταθμούς της Καβάλας και έχει βάλει την υπογραφή του σε δεκάδες τηλεοπτικές παραγωγές και μεταδόσεις, ως εικονολήπτης, μοντέρ και τηλεσκηνοθέτης. Μεταξύ άλλων έχει σκηνοθετήσει ομιλίες πολιτικών αρχηγών ενώ σκηνοθέτησε και τελικούς αγώνες του ελληνικού LOL (League of Legend).

Share This

Copy Link to Clipboard

Copy